Zondag 3 juni

Vandaag een kindvriendelijke dienst waarin we tevens afscheid nemen van kinderen die de basiscatechese verlaten. Samen met de basis-catechese is de dienst voorbereid. Allemaal blijven we tijdens de dienst dan ook in de kerk. Er is dus ook geen nevendienst. Voor de allerkleinsten is wel de gebruikelijke oppas aanwezig.


Zondag 3 juni, zangdienst 19:00 uur

De laatste zangdienst voor de zomer wordt gehouden in De Oude Mattheüs.  De Werkgroep Zangdiensten heeft in deze dienst de leiding. Op deze avond zal het koor De Lofstem uit Borculo, onder leiding van Marianne Weenink, haar medewerking verlenen. Sylvia Klaverstijn begeleidt het koor op piano. Naast de liederen die het koor ten gehore zal brengen, is er ook samenzang van het koor met de gemeente. Het belooft weer een mooie zangdienst te worden met oud en nieuw repertoire. In deze zangdienst zal Herman Ridderinkhof het orgel bespelen. De werkgroep nodigt liefhebbers van koormuziek en zang van harte uit. Andere belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom.

Namens de Werkgroep Zangdiensten, Dick Lammers

Zondag 17 juni 10:00 uur

Gezamenlijke viering Vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB en PG Eibergen-Rekken in de Oude Mattheüs.

Dss. Jan Hazeleger en Jan Struijk gaan voor in deze dienst. De cantorij verleent haar medewerking. Het thema van deze dienst is ontleend aan de beide lezingen voor deze dag: Ezechiël 17: 22-24 en Marcus 4: 26-34: ‘Klein begin, groot resultaat’. In Ezechiël wordt een klein twijgje uit een grote boom geplukt en geplant op een hoge berg; daar zal het een prachtige ceder worden en zo schaduw en bescherming bieden. In Marcus gaat het over de aarde, die uit zichzelf vrucht brengt: ‘Eerst de halm, dan de aar en dan het rijpe graan’. Wat toentertijd met Jezus begonnen is en 12 leerlingen, is over de hele aarde verspreid; een Rijk, waarin voor vogels van allerlei pluimage een veilige en beschutte ruimte is.

dss. Jan Hazeleger en Jan Struijk

 

Zondag 24 juni, Antonius 10:00 uur

De dienst is voorbereid door de Werkgroep Diensten Antonius en wordt geleid door Alfons Liesker uit Lichtenvoorde. Alfons is inmiddels een bekende in onze diensten en met hem bespreken wij wat de schriftlezingen uit Job 30: 15-26 en Marcus 4: 34-41 ons kunnen aanreiken voor ons gewone leven van alle dag. Na de dienst kunnen we in de consistorie/kerk bijpraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Mijn kerk

Oude_Matthes
De Oude Mattheüs
Grotestraat 50
7151 BD  Eibergen
0545-471217
Antonius
De Antonius
Lindevoort 20
7157 AL  Rekken
0545-471217
De Huve-1
De Huve
Grotestraat 52
7151 BD  Eibergen
0545-471217
Den_Hof_te_Rekken Den Hof
Lindevoort 14
7157 AL  Rekken
0545-431335