Vrijdagmorgen 23 mei verzamelde zich een groep van zo'n 19 man bij de Huve in Eibergen om vervolgens richting Mecklenburg af te reizen. Onderweg was de lucht dreigend, met veel regen. Hoe dichter we Dambeck naderden des te vriendelijker werd het weer. De ontvangst door Pastorin Daniela Raatz was in alle opzichten 'zonnig'. Vervolgens op weg naar de gastfamilies! Was het voor de meesten een mooi weerzien, voor twee families was het een eerste bezoek.

Zaterdagmorgen was een geschenk! Droomweer! Er werden uitstapjes naar Schwerin, Wismar en het eiland Poel gemaakt. 's Middags een fantastische ontvangst op het terrein van de pastorie in Dambeck. Mooi gedekte tafels en veel prachtige taarten keken ons uitnodigend aan.

Er werden handen geschud en nieuwtjes uitgewisseld. Na een hartelijke begroeting door Pastorin Daniela Raatz was het feest geopend en konden we aan de koffie en de Kuchen. Grote lof voor iedereen die deze taarten gebakken heeft. Daarna gelegenheid om elkaar te ontmoeten of elkaar te leren kennen. Ook de 'nieuwe' families uit Eibergen voelden zich opgenomen, en deden actief mee. De hele pastorietuin werd gebruikt. Er speelden kinderen en overal onderhielden kleine en grote groepen zich met elkaar. Tussendoor was er muziek van het Posaunenkoor en een Trio, en werd er meegezongen. Na een heerlijke maaltijd trad een groep doedelzak spelers op. 's Avonds was er een kampvuur en werden we op gitaar begeleid door een enthousiaste gitarist. De nachtegaal zong zelfs mee. Een mooie dag was ten einde en zal lang in herinnering blijven.

Zondag was iedereen in de kerk in Beidendorf. Het thema was voorbede; gebaseerd op de geschiedenis van Mozes en het gouden kalf. Voorbede is uiting van de diepste verbinding met anderen. Roel Heij sprak in naam van de Eibergse groep zijn dank uit voor de gastvrijheid en herinnerde er aan dat we in 25 jaar veel met elkaar hebben gedeeld. Hij sprak de hoop uit dat we ook in de toekomst veel met elkaar zullen blijven delen. Een fantastisch weekend was voorbij. 

Dank aan allen die zich voor deze ontmoeting en dit feest hebben ingezet. Het zal ons verheugen volgend jaar velen uit Dambeck-Beidendorf in onze gemeente te mogen ontmoeten.

Tot slot een gedicht van Aly Munter.

Met een groep gemeente leden.
Zijn we weer eens naar D.B gereden
Doch onze reis werd met regen betaald.
Maar werden in D.B erg hartelijk onthaald.
Voor ons werd het weer een prachtig ontmoeten.
En kregen voor de thuisblijvers de hartelijke groet
Samen zaten we gezellig in een tent.

En werden met koffie en koek weer verwend.

Later konden we heerlijk gaan dansen en springen.
Bij het kampvuur zijn we samen gaan zingen.
Ook was er een zanger die deed erg zijn best.
Zo werd alles tezamen een prachtig Gemeindefest
De mensen waren blij lieten dat ook merken.
En willen met ons ook graag de banden versterken.
Wij vinden dat ook erg goed en fijn.

En zijn blij dat wij partner gemeente mogen zijn.

Meer over onze partnergemeente.

Zie: http://www.kirche-dambeck-beidendorf.de

Namens de contactgroepen: Roel Heij (tel 475446) Drieveweg 8, 7152 KB Eibergen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oude_Matthes
De Oude Mattheüs
Grotestraat 50
7151 BD  Eibergen
0545-471217
Antonius
De Antonius
Lindevoort 20
7157 AL  Rekken
0545-471217
De Huve-1
De Huve
Grotestraat 52
7151 BD  Eibergen
0545-471217
Den_Hof_te_Rekken Den Hof
Lindevoort 14
7157 AL  Rekken
0545-431335