Informatie over de mogelijke overdracht van onze kerken aan de SOGK.

Op 15februarij.l. hebben beide  Overdracht Commissies een tweede gesprek met een delegatie van de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) gehad over de mogelijke overdracht van de beide kerken.

Hierbij werden de zaken doorgenomen die zijn verzameld via een zogenaamde leidraad die de OC’s en de SOGK gebruiken om alle aspecten van de mogelijke overdracht te onderkennen.

Er zijn twee zaken die essentieel zijn :

  1. Als de kerk is overgedragen hebben wij geen zeggenschap meer over de activiteiten die plaats zullen vinden in de kerk of willen we als kerkelijke gemeente toch dat bepaalde activiteiten ongepast zijn en of bepaalde delen van de kerk hun kerkelijke waardigheid behouden.
    (Afsluiten van het koor is geen optie,het gehele gebouw wordt overgedragen, is de opvatting van de SOGK.)
    Deze vraagstelling zal ook centraal staan op de a.s. Gemeenteavond van 4 april.
  1. Op een later tijdstip wordt er een scan gemaakt van de bouwkundige staat van beide gebouwen op initiatief van de SOGK waarbij ook onze Vastgoedcommissie aanwezig is. De mogelijke kosten van reparatie zijn onderdeel van de afstemming over overdrachtsommen van beide gebouwen.

In de te vormen plaatselijke commissie(PC) die wordt aangewezen door de SOGK, twee vertegenwoordigers voor te stellen vanuit de kerkelijke gemeente waarbij de
plaatsing in de PC altijd op persoonlijke titel is.De SOGK kijkt mee naar de benoeming van PC leden en monitort t.a.v. de exploitatieresultaten.

Even nog in het geheugen roepen:

Er zijn twee Overdracht Commissies (OC), één voor De Oude Mattheüs (DOM) en één voor De Antonius (A), gevormd.
De OC’s onderhandelen met de SOGK over de voorwaarden voor de overname .

De resultaten van deze onderhandelingen worden steeds besproken in de vergadering van het College van Kerkrentmeesters en vervolgens in de Kerkenraad.
Uiteindelijk besluit de Kerkenraad, gehoord de gemeente of de overdracht wel of niet doorgaat.
Vanaf het moment van overdracht zijn de kerken eigendom van de SOGK. Voor beide gebouwen afzonderlijk wordt er dan door de SOGK een Plaatselijke Commissie (PC) benoemd die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het kerkgebouw.
Deze PC’s worden samengesteld door de SOGK met mensen uit de kerkelijke - en burgerlijke gemeente.
Wij willen u graag regelmatig informeren tijdens dit proces, zowel in Contact als op de website: www.pkneibergen-rekken.nl

Mocht u vragen hebben dan kunt u die altijd doorgeven aan de secretaris van het College van Kerkrentmeesters Jan Moolenaar.e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ofDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website SOGK: www.oudegeldersekerken.nl

Namens de Kerkenraad en het College van kerkrentmeesters.

Oude_Matthes
De Oude Mattheüs
Grotestraat 50
7151 BD  Eibergen
0545-471217
Antonius
De Antonius
Lindevoort 20
7157 AL  Rekken
0545-471217
De Huve-1
De Huve
Grotestraat 52
7151 BD  Eibergen
0545-471217
Den_Hof_te_Rekken Den Hof
Lindevoort 14
7157 AL  Rekken
0545-431335