Jongerenreis naar Israël en Palestina 2020

Geen doorsnee vakantiebestemming, maar iedereen die er eenmaal geweest is, wil nog eens terug: Israël. In de zomer van 2020 organiseert de Protestantse Kerk een jongerenreis naar Israël, met een bezoek aan Palestina. Jongeren uit je gemeente kunnen mee! Lees er hier meer over.

 

Dorpskerken

In Nederland komt een heuse beweging van dorpskerken op gang. Kerken in kleine kernen krijgen toekomst, wanneer zij hun blik naar buiten richten en zich verbinden met wat er in hun dorp speelt. Lees meer...

Een avond rond Thomas Merton

Hij was een pionier op het gebied van de interreligieuze dialoog. Zijn kritiek op de consumptiemaatschappij, steun aan de vredesbeweging en zijn verzet tegen de Vietnamoorlog, werden hem niet door iedereen in dank afgenomen.

Lees meer...

Gezamenlijke verklaring tegen antisemitisme

De Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk in Nederland spreken zich in een gezamenlijke verklaring uit tegen een toenemend antisemitisme in ons land. De twee grootste kerkgenootschappen in Nederland sluiten daarmee aan bij een gevoel van urgentie over dit onderwerp in politiek en samenleving. Lees er hier meer over.