Karkdienst in de streektaal

Ankomm’n zundag 9 augustus begunt om 10 uur in De Olde Mattheüs een karkdienst in de streektoal. Wie lèast in de Biebel (Lucas 7: 36-50)  ovver een vrouw die in de stad niet best bekend stund.  Moar toen ze heur’n det Jezus in de buurte was, gung ze met een albasten kruuke met mirre noar Hem op an. Met den geurigen mirre en traonen wass’n zie zien veute af. Moar det gaf nogal commotie…. .    

Keerske an loaten stekk'n in de karkdienst

Nem via kuierdroad contact op met de veurganger Henny Tuut, tel 224574. Wi'j nuumt gien nam'n moar zegt wel woarumme 't keerske an'stuk'n wurdt. Ie mag ow verzuuk ok meel'n: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Orde van dienst

Verkoop banken en stoelen

Alle banken en ruim 50 knopstoelen van De Oude Mattheüs hebben inmiddels een nieuw thuis gekregen. De activiteitencommissie gaat een boekje maken met foto’s en verhalen over waar ze terecht zijn gekomen. We zijn heel erg benieuwd!

Versoepeling

Vanaf 1 juli zijn er in de Antonius en De Oude Mattheüs weer 100 kerkgangers welkom. Maar met de anderhalve meter als norm zijn in De Oude Mattheüs ongeveer 50 zitplaatsen en in de Antonius 40. Het aantal bezoekers wordt zondagochtend bijgehouden door een coördinator. U kunt de dienst helaas niet meer bijwonen als hij/zij aangeeft dat er geen zitplaatsen meer zijn. We mogen voorlopig nog niet zingen tijdens de dienst. Maar er wordt wel live gemusiceerd door een wisselend klein zangensemble. Na de dienst drinken we koffie, als het kan in de buitenlucht, op gepaste afstand van elkaar. De diensten in De Oude Mattheüs kunt u volgen via 'Kerkdienstgemist.nl'. Ondanks de beperkingen zijn wij toch blij dat de kerkdeuren weer een stukje verder open mogen. Wij wensen u fijne vieringen, in de kerk of via andere kanalen!

DOM op de radar

Op de 'DOM-dag' in januari zijn er door vele deelnemers suggesties en ideeën gegeven voor beheer en mogelijke activiteiten in De Oude Mattheüs. Deze zijn nu allemaal gebundeld in een brochure: "De DOM op de radar." De brochure is een rijke bron om uit te putten, voor nu en in de toekomst! De brochure vindt u hier.