Dienst 6 december

Welkom in De Oude Mattheüs! In het bijzonder verwelkomen we familie en enkele vrienden van Ina Broekstra. Vandaag vieren we, dat zij 40 jaar de gemeentezang in Eibergen begeleidt. Ook was zij vele jaren de dirigent van de cantorij.

Lees meer...

Huve wel bereikbaar maar beperkt open

Normaal gesproken is er altijd wat te beleven in Dorpshuis de Huve, maar zoals elk bedrijf, vereniging of onderneming heeft ook de Huve met de gevolgen van coronamaatregelen te maken. Nu bijeenkomen met grote groepen niet meer mogelijk is, heeft een heel aantal van de vaste huurders hun activiteiten moeten stilleggen. Daarmee is de bedrijvigheid in de Huve ineens een stuk minder.

Lees meer...

Zondag 6 december online kunstzinnige vesper : Storm op het meer

In deze stormachtige tijden van corona houden we een toepasselijke, eenvoudige, onlinevesper vanuit De Oude Mattheüs. We horen en zien het verhaal van Jezus en zijn angstige vrienden, op het bootje in de heftige golven. De op dit verhaal geïnspireerde muziek van  “La Tempesta”  van Vivaldi, en een door de Needse Tineke Kornegoor geschilderde icoon van Sint Nicolaas, begeleiden dit verhaal naar Marcus 4. Na een woord van Jezus keert de rust op het water en ook de rust onder de vrienden terug. 

De orde van dienst leest u hier.

De vesper is uitsluitend online te volgen om 19.00 uur. Een link naar de uitzending vindt u hier.

Openstelling van De Oude Mattheüs

Vanaf 7 oktober staat elke woensdagavond van 19.00 uur tot 19.30 de torendeur van De Oude Mattheüs open voor iedereen. Je kunt gewoon even plaatsnemen in de kerk, er klinkt meestal zachte muziek. Wie wil kan een kaarsje aansteken of een gebedsintentie opschrijven. Maar gewoon alleen maar  even rustig zitten kan  ook. Vanzelfsprekend worden de coronaregels in acht genomen. Ieder die zich een moment uit de drukte van alledag wil terugtrekken is welkom!  

Kerkdiensten vanaf 29 november en Kerst

Vanaf 1e Advent, 29 november, bent u weer welkom in de diensten. Natuurlijk zijn we nog steeds gebonden aan de regels van afstand en aantallen. Op dit moment wordt dringend geadviseerd om buiten het ‘personeel’ 30 mensen toe te laten bij een viering.

Lees meer...