Dienst 4 december

De lezing op deze tweede advent is over Johannes de Doper. Hij verkondigt, dat het Koninkrijk van God nabij is (Mattheüs 3:1-12). Dan gaat het niet over een hemel ooit, maar over het Koninkrijk van God, dat op aarde wordt opgericht. Iemand zei: Het koninkrijk van God is ‘deze wereld anders’. Namelijk een bloeiende tuin van vrede en recht. Laatsten worden eersten.

Lees meer...

Kerkdiensten in de winter

Op de gemeenteavond is het al genoemd en thuis merken we het allemaal ook: de energie (en vooral het gas) is veel duurder geworden. Daar waar mogelijk proberen we dus te bezuinigen. Dat betekent dat we vanaf 27 november tot en met zondag 8 januari 2023 onze vieringen gewoon in De Oude Mattheüs houden en daar ook koffie of thee drinken. Op die manier besparen we de kosten van de huur van de Zwerm ( en voor de Huve verwarmingskosten). Vanaf zondag 15 januari tot de stille week vieren we in de Huve (met enkele uitzonderingen)  en drinken daar, zoals gewoonlijk, ons kopje koffie of thee. 

Op weg naar Kerst

De traditie van de muzikale bijeenkomst in de adventstijd in De Oude Mattheüs wordt voortgezet!! Medewerkenden dit jaar zijn: koor “All Flavours” uit Enschede, Tom Westhuis, Gerlien Hilhorst en samen zingen doen we met
behulp van Ad Krijger op het orgel.

Lees meer...

Foto-expositie in de Antonius

Bij deze eerste foto- expositie in de Antonius is iedereen van harte welkom. Het thema van deze expositie is ‘Verwondering’! Sandra Oevering van SO fotografie maakt het gewone bijzonder. Onlangs was ze winnaar van de publieksprijs 'Glasrijk'.

Lees meer...