logo
DOM

De kerk heeft de eeuwen door een vanzelfsprekende plek gehad in de samenleving. Zij was van betekenis voor de vraag van mensen naar de zin en samenhang van het bestaan.Vroeger had ze heldere en zekere antwoorden in lijn met wat de kerkelijke traditie voorschreef. Maar de tijden en mensen veranderen en de kerk verandert mee.

Wat niet verandert, is dat elk mens vragen blijft stellen over de zin en samenhang van zijn of haar bestaan. In onze gemeente proberen we samen naar antwoorden te zoeken. We beseffen dat we in een christelijke traditie staan.
Daarin zoeken we als gemeente naar wegen van geloof en gemeente-zijn in onze tijd. Daarbij erkennen en waarderen we ieders persoonlijke weg in geloven.

We hopen dat onze geloofsgemeenschap een oase van rust kan zijn, waar mensen op adem kunnen komen. Waar ruimte is voor vragen naar zin en samenhang van het bestaan. Waar de vraag naar God gesteld wordt, wie God is en wat Zij/Hij voor ons betekent. Waar we leven in gemeenschap met onze Heer door te vieren en te delen.

Als gemeente van Christus willen we gastvrij en open zijn naar de samenleving. We erkennen dat we er niet zijn voor onszelf, maar we willen betrokken zijn op de wereld om ons heen. De boodschap van onze Heer over geloof, hoop en liefde willen we delen met hart, hoofd, handen en voeten.

Onze inspiratie zoeken we in de bijbel. De verhalen over Jezus en zijn weg door het leven inspireren ons het diepst. We geloven en vertrouwen dat de weg die Jezus met ons gaat, ons leidt naar God en naar elkaar. Hij wijst ons de weg naar vrede en recht, naar liefde voor de aarde en de mens. We laten ons graag door Hem inspireren!

Hebt u vragen, neem dan contact op met de secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.