logo
DOM

In het jeugdwerk zijn we op een laagdrempelige en creatieve manier met geloofsbeleving bezig. We bieden ouders, kinderen, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes de ruimte om samen het leven te vieren in rituelen, liedjes en (bijbel) verhalen. We laten ons daarbij graag uitdagen en zijn blij met alle suggesties en ideeën die we aangereikt krijgen!  

KinderKerk

Ongeveer 4 keer per jaar is er KinderKerk. De KinderKerk is bedoeld om jonge kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met zingen, bidden, gedenken en inzamelen van gaven.  Bij dat laatste denken we niet aan geld, maar aan houdbare levensmiddelen in de vorm van eten of drinken of drogisterijartikelen die naar de voedselbank gebracht worden. De KinderKerk duurt ongeveer een half uur. Daarna gaan we samen nog wat drinken. Ouder(s), opa’s, oma’s, broers en/of zussen zijn van harte welkom.  De KinderKerk is er voor iedereen, dus niet alleen voor kerkleden!

School en Kerk

De werkgroep School en Kerk organiseert jaarlijks een activiteit met IKC Het Sterrenpalet.  Dit mondt het ene jaar uit in een prachtige expositie in De Oude Mattheüs waar iedereen welkom is om deze te bewonderen.  Het andere jaar gaan de leerlingen op ontdekkingstocht door de kerk om zo verschillende “schatten” te zoeken en de betekenis ervan te ontdekken. 

GÔH?!

Voor de jongeren vanaf 12 jaar is er Gôh?! De club die zich bezighoudt met alledaagse dingen in het leven, dichtbij maar ook ver weg.  Alles is bespreekbaar en er is natuurlijk veel ruimte voor plezier en leuke activiteiten! Gôh?! kiest elk jaar een goed doel waar ze het hele jaar op een creatieve manier geld voor inzamelen. 

Projecten

Er zijn jaarlijks projectmatige activiteiten en vieringen zoals het Kinderkerstfeest, de Sint Maartenviering en de viering van Palmpasen en Pasen.  We proberen ouders en kinderen van te voren zoveel mogelijk te betrekken bij wat er in de viering gebeurd.  Door b.v. het maken van Palmpaasstokken of lampionnen.   Een gezellige en mooie voorbereiding op de kerkelijke hoogtijdagen!