Pastores

Jan Struijk

Vanaf 19 januari 1997 ben ik predikant van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken. Ik werk voor driekwart van mijn tijd in deze gemeente. Daarnaast werk ik 25% in de PG Winterswijk. Pastoraat en kerkdiensten vormen het grootste deel van werkzaamheden. Verder ben ik betrokken bij bestuur en beleid en geef ik al vele jaren 10 keer per jaar volwassenencatechese.
Mijn drijfveer is om het verhaal van God met ons mensen over het voetlicht te brengen; in de gesprekken met mensen thuis, bij scharniermomenten in het leven, in de kerkdiensten, bij volwassenencatechese. Maar ook het bestuurlijke werk is dienstbaar aan deze zoektocht: de verbinding van God met ons, en wij met God.

 

Eveline Struijk-Boers

Van 1984 tot 1986 studeerden Jan en ik in Roemenië. Werkend onder de Hongaarse minderheid, leerden we daar de eerste kneepjes van het pastorale en diaconale werk. Deze periode heeft ons blijvend veranderd. Vanaf 1989, in de gemeente THOMAS in Noord-Holland, leerden we als domineesechtpaar het vak van predikant. In 1997 verhuisden we met onze 4 kinderen naar Eibergen waar ik sindsdien met plezier werk. In mijn 50% baan ligt mijn aandacht -naast pastoraat en bijzondere diensten- bij meditatieve ,spirituele activiteiten en bij jeugd-diaconaal-werk. Geloven ervaar ik als een dragende kracht en bron van inspiratie in mijn leven. Hiervan mogen delen in een warme kerkelijke gemeenschap beleef ik als een voorrecht. In mijn vrije tijd geniet ik van de kleinkinderen, wandelen, de tuin, boetseren en muziek!

 

Wilt u contact opnemen dan kan dat hier