logo
DOM

Van diverse kanten komen vragen naar ons toe over de activiteiten in de Huve vanaf 1 juli 2024. We zetten enkele vragen op een rijtje, met antwoorden uiteraard!

  1. Gaat de Huve op 1 juli dicht ook voor de kerkelijke activiteiten? Na 1 juli blijft de Huve open voor alle kerkelijke activiteiten waarbij we rekening houden met de planning tot 31-12-2024 (zie toelichting).
  2. Steunt de kerk het initiatief van ‘Stichting Eibergen beweegt’ om het dorpshuis te behouden voor Eibergen? Het is Stichting de Huve niet gelukt om dorpshuis de Huve voor Eibergen in stand te houden. De plannen zoals die bekend zijn geworden via diverse publicaties roepen best wel vragen op t.a.v. de haalbaarheid van deze plannen.We hopen in ieder geval dat ‘Eibergen Beweegt’ ons op de hoogte houdt van de haalbaarheid en de voortgang van haar initiatief.
  3. Waarom is de Huve gesloten op Koningsdag en niet, zoals andere jaren, open voor koffie/thee met lekkers en toiletbezoek? 'Eibergen Beweegt' heeft aan Stichting de Huve gevraagd of zij gebruik konden maken van de aanvliegroute en koffie/thee konden schenken. Dit ter ondersteuning van hun actie. Stichting de Huve heeft ingestemd met dit verzoek onder voorwaarde dat de huur van de aanvliegroute betaalt diende te worden evenals de kosten van koffie/thee. Daarnaast diende men voor eigen vrijwilligers te zorgen omdat er die dag geen medewerkers van SDH in dienst waren. Stichting de Huve is nu eenmaal een stichting in geldnood! 'Eibergen Beweegt' heeft daarop aangegeven geen gebruik van deze mogelijkheid te maken.

Toelichting bij vraag 1

Op dit moment zijn 8 mensen uit diverse sectoren van onze kerk bezig in kaart te brengen welke activiteiten “echt van de kerk” zijn en wat er geregeld moet worden om al deze activiteiten in goede orde te laten verlopen als bv er na 1 juli geen betaalde krachten meer beschikbaar zijn in de Huve. Er zijn nu 2 bijeenkomsten geweest en tot nu toe zijn we niet ontevreden met de ontdekte oplossingen/ wijze van werken/ en wat dies meer zij. We zijn er nog niet, maar hebben een goede start gemaakt. Zodra we in een volgend overleg nogmaals onderzocht hebben of de voorgestelde oplossing(en) werkt zullen we die met u gaan delen.

Tot die tijd vragen we uw begrip voor stilte, want als we naar buiten komen met oplossingen die toch niet werkbaar blijken scheppen we alleen maar verwarring!

Mocht u vragen hebben over één van de processen kunt u zich wenden tot;

Willem Brons, voorzitter CVK, tel. 06-13777965 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Janny ten Berge, voorzitter kerkenraad, tel. 06-30742111 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.