logo
DOM

Ook hier een vraag die ons met regelmaat gesteld wordt: De kerk is nog niet overgedragen en toch verandert er al het nodige. Hoe wordt dit bekostigd en zit hier beleid achter?

De Stichting Behoud De Oude Mattheüs heeft subsidies aangevraagd en die zijn toegekend. Voorts heeft ze al een voorschot op het toedelingsbedrag ( bruidsschat) van €196.000 ontvangen. In het toedelingsbedrag zit een bedrag voor geluid en akoestiek en voor onderhoud van het gebouw. Uiteraard wordt dat voorschot in mindering gebracht op wat zij uiteindelijk als toedelingsbedrag ontvangen.

In de beleidsmatige afspraak die met Stichting Behoud De Oude Mattheus is gemaakt worden zij toegestaan aanpassingen in De Oude Mattheus te doen “alsof de overdracht al heeft plaatsgevonden”. Dit teneinde het gebouw meer aangepast te maken voor multifunctioneel gebruik.

Overigens is deze afspraak t.a.v. aanpassingen in het gebouw vóór eigendomsoverdracht exact dezelfde als die gemaakt is met de stichting die zich bezighoudt met de Antonius in Rekken.

Mocht u vragen hebben hierover, dan kunt u zich wenden tot;

Willem Brons, voorzitter CVK, tel. 06-13777965 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Janny ten Berge, voorzitter kerkenraad, tel. 06-30742111 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.